Min andre helg her på casa psyk

Først og fremst, kan jeg please få litt creds for overskriften? For de som ikke har skjønt det så har jeg altså døpt avdelingen jeg er på for casa psyk. Synes det høres litt bedre ut enn psykiatrisk avdeling. Men altså, det var en liten avsporing. Kom egentlig ikke innom for å skrive dette, eller gjorde jeg kanskje det? Vel, anyways…

Jeg har hatt min andre helg her på avdelingen. Og i dag er det altså min andre søndag her. Med andre ord har jeg vært her nå i 10 hele dager. De første dagene var uten tvil de dagene som virket lengst. Sikkert en blanding av nervøsitet, spenning, frykt og at nesten alt var nytt. Nye mennesker å forholde seg til, masse ulike personale, forskjellige medpasienter, ny stue, rom, kjøkken, bad og ja you name it. Resten av dagene mine her har ikke virket like langsomme, heldigvis. Langsomme men dog ikke så langsomme som de første. Jeg tar det minutt for minutt, og time for time. Slik jeg pleier å gjøre. Er ikke så enkelt å tenke fremover, og akkurat nå kan jeg ikke forvente av meg selv at jeg skal klare det heller. Da blir det hele så overveldende. Noe jeg prøver å unngå i den grad jeg kan.

Denne helgen her har vært ganske så rolig. Vi har vært få pasienter på avdelingen, og også her som ellers utenfor disse veggene har vi hatt helg. Noe som har betydd lite på plakaten, hvile, langrenn og skiskyting på tv’n, pizza til kvelds på lørdagen (som ble annonsert noen timer på forhånd, og jeg fikk totalt panikk, men som jeg klarte å gjennomføre #victory). I går gikk vi en liten tur, mens i dag ble den daglige dagsturen droppet på grunn av drittværet som herjer utenfor dørene. Heldigvis er det meldt fantastisk vær neste uke, så vi får krysse alt som krysses kan, og be til høyere makter om at vi får det været som er meldt og bestilt.

På planen min for denne uken hadde jeg en planlagt liten perm på dagtid i dag. Jeg har nemlig ikke vært hjemom siden jeg ble lagt inn. Var bare en time eller halvannen, men det var nok for nå. Fikk dratt med meg noen pynteputer, sengesett, ett pledd, noen bøker, MANGE PEPSI MAX BOKSER, et par bilder, klær og noe annet dill og dall til rommet. Etter 10 dager har jeg allerede blitt møkka lei av sykehussengesett og sykehusteppe, dermed var det godt å få satt ett litt mer personlig preg på rommet. Jeg skal jo tross alt etter planen være her et par uker til, så tenker at det er greit å gjøre det så koselig som mulig.

Jeg fikk en nydelig blomsterbukett av huseierne som vi leier hos (de bor ovenfor oss). Så utrolig fint gjort. De fortalte at de har tenkt og tenker mye på meg, og at de ber for meg. For noen varme og gode folk.

Resten av denne dagen er egentlig ganske lite spennende. Noe som passer helt perfekt spør du meg, da verken lysten eller kreftene er noe å skryte av. Snart er det kveldsmat, men før den tid har jeg min faste «bekrymringstid/problemtid». Lurer du på hva dette er? Vel, det skjønner jeg godt. Det høres kanskje litt rart ut. Det går ut på at jeg har en fast tid hver dag hvor jeg setter av 15 eller 30 minutter til å tenke over alle bekymringene eller «problemene». Kanskje tenker jeg over hva som har vært ekstra vanskelig i dag, eller bare gir meg selv tid og lov til å lytte til de tankene og bekrymringene som streifer gjennom hodet. Dette skal forhåpentligvis føre til at ikke alle disse tankene bombaderer meg i det hodet treffer puta på kveldstid. Og dermed forhåpentligvis hjelpe meg til å klare å hvile og sovne fortere. Nye rutiner bruker jo ofte å ta litt tid før det blir innarbeidet, så jeg merker ikke den store forskjellen enda. Men kanskje vil det ha en liten effekt over tid.

Etter kveldsmaten i dag blir det nok noen timer foran tv’n med en boks pepsi max i hånda, før denne fruen her gjør seg klar for kvelden, og prøver å få sove litt før den nye uken inntreffer.

Håper dere har hatt en god søndag så langt, og at dere får en god kveld. ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s